Home » Izrada nameštaja » Izrada nameštaja od iverice

Izrada nameštaja od iverice

Izrada nameštaja od iverice je jedan od naj češćih načina za izradu nameštaja, zato što je oplemenjena iverica kao materijal izuzetno pogodna za izradu nameštaja jer dolazi kao gotov proizvod u nebrojeno boja i dezena. Tako da kupac može da računa na kvalitetan krajnji proizvod koji pritom i vrhunski izgleda.

izrada nameštaja od ivericeNačin izrade iverice

Oplemenjena iverica se dobija od sitnih komada drveta koji se pod pritiskom spajaju na taj način što se sirova iverica oplemenjuje malaminskom folijom. Melaminska folija se izrađuje u mnogo boja i dezena i na taj način daje iverici konačni izgled, a samim tim i nameštaj ima moderan i lep izgled. Kao gotov proizvod oplemenjena iverica se proizvodi u najrazličitijim formama i debljinama tako da odgovara izradi bilo kog komada nameštaja. Zbog svoje raznovrsnosti iverica predstavlja bazni materijal u izradi nameštaja i enterijera.

Upotreba iverice

Iverica kao materijal za izradu nameštaja upotrebljava se maltene u svim uslovima. Potrebno je izbegavati ivericu kao materijal ukoliko uslovi u kojima se nalazi nameštaj obiluje vlagom kao što siu kupatila npr. Pogodna je za izradu svih vrsta enterijera kao i za izradu vrata unutar objekata.

Karakteristike oplemenjene iverice

Osnovna karakterisika iverice je njen dezen ili dekorativnost. Zbog količine boja i raznovrsnih dezena moguće je uklopiti u bilo koju sredinu i iskoristiti za bilo koju potrebu. Zbog svoje široke upotrebe dizajn i boje se svake godine menjaju tako da se izbor boja i dezena povećava iz godine u godinu. Upravo tolika raznovrsnost baja i dezena iverice omogućava vrlo lako uklapanje oplemenjene iverice sa drugim materijalima kao što su medijapan ili puno drvo. Iverica je dosta jak materijal i zbog dobrih površinskih slojeva u velikoj meri je otporna na habanje.

Izrada namestaja od iverice omogućava nam da u stvarnost pretvorimo svaku vašu želju.